Coronavirus: bereikbaarheid MfN-bureau en informatie voor MfN-registermediators

De gevolgen van de getroffen maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het virus raken velen in onze maatschappij. Wij realiseren ons dat er veel van iedereen wordt gevraagd. We merken dat MfN-registermediators op zoek zijn naar mogelijkheden om hun praktijkvoering zo goed mogelijk voort te zetten in deze bijzondere tijd. En er zijn vragen, bijvoorbeeld over de onderhoudseisen. Deze en andere vragen en informatie hebben zoveel mogelijk voor u gebundeld.

Als kwaliteitsregister volgen wij de ontwikkelingen en richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM op de voet. Mochten de huidige maatregelen, die nu gelden tot en met 28 april, tussentijds wijzigen en ook gevolgen hebben voor onze organisatie en onze mediators, dan informeren wij u daar uiteraard over.

Wij wensen iedereen veel sterkte. En vooral: blijf gezond!

Medewerkers MfN-bureau staan u te woord vanuit huis

Onze medewerkers werken in ieder geval tot en met 20 mei vanuit huis. Dit kan invloed hebben op onze telefonische bereikbaarheid. Vooralsnog zijn wij te bereiken tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Wellicht moet u wat langer dan gebruikelijk wachten totdat een van onze medewerkers u te woord kan staan. Wij vragen hiervoor begrip. Wij verzoeken u om, voor zover mogelijk, contact met ons op te nemen per e-mail. Graag uw telefoonnummer in uw e-mail vermelden. Wij doen ons best uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden via telefoon of e-mail. U kunt ons bereiken via:

Mediation op afstand

Op dit moment signaleren wij de veelgestelde vraag of mediations ook online of telefonisch gevoerd kunnen worden en zo ja onder welke voorwaarden? Waar kunt u als MfN-registermediator rekening mee houden? Wij denken graag met u mee in het licht van de regelgeving en in het licht van de huidige omstandigheden in de maatschappij.

Lees meer ->

Afspraken peer review opgeschort

Alle ingeplande reviewbezoeken gaan in ieder geval tot en met 28 april niet door. Heeft u als MfN-registermediator in deze periode een peer review gepland staan met een reviewer, dan hoeft u zelf geen actie te ondernemen. Zodra de situatie het toestaat en de overheid en het RIVM groen licht geven, infomeren wij de reviewers om contact met u op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Onderhoudseisen

Wij begrijpen dat de huidige omstandigheden invloed hebben op de praktijk van en de onderhoudseisen voor de MfN-registermediators. Onze organisatie volgt de ontwikkelingen op de voet. Wij beraden ons hoe in de praktijk concreet kan en zal worden omgegaan met de onderhoudseisen op de korte dan wel langere termijn. Uitgangspunt is in ieder geval dat er alle begrip is voor deze extreme en unieke omstandigheden. Dit geldt zowel voor onze mediators als ook voor de opleiders, die genoodzaakt zijn hun opleidingen te verplaatsten.

Indien nodig zullen wij als MfN-bureau met u meedenken, zodat u de tijd krijgt om aan de kwaliteitseisen voor uw registratie als MfN-registermediator te voldoen.

Vergaderingen, bijeenkomsten, hoorzitting STM en andere gesprekken

Alle vergaderingen en bijeenkomsten hebben wij voor de komende periode afgezegd. Hoorzittingen vanuit de Stichting Tuchtrecht Mediators (STM) gaan tot nader order niet door. Ook de sollicitatiegesprekken voor reviewers en leden voor de reviewcommissie worden op dit moment geannuleerd en op een later moment weer ingepland. Andere overleggen zullen wij waar mogelijk zoveel mogelijk telefonisch of via een video-call doen.

Als organisatie doen wij er verder alles aan om alle andere werkzaamheden normaal door te laten gaan en bereikbaar voor u te zijn.

Noodpakket voor bedrijven en zzp’ers

Het kabinet gaat het bedrijfsleven met tientallen miljarden ondersteunen. Hieronder een overzicht van het noodpakket met nieuwe regelingen en steunmaatregelen voor bedrijven en zzp’ers. Meer informatie vindt u op de website van Rijksoverheid en in de Kamerbrief.

 

Informatie-uitwisseling ministerie van Justitie en Veiligheid

De MfN is, zoals u weet, in gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid en blijft dat ook doen. Bijvoorbeeld over de mediationwetgeving en stelselherziening rechtsbijstand. Deze week heeft het MfN-bestuur uit naam van de voorzitter een brief gestuurd naar minister Dekker. Op deze brief is positief gereageerd vanuit het ministerie. Hierbij is aangegeven dat men in gesprek blijft met de MfN en ook graag via de MfN signalen ontvangt of de ingestoken steunmaatregelen te zijner tijd afdoende blijken te zijn voor mediators.

Algemene informatie

Voor meer algemene informatie over corona, de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM en ondernemersvragen verwijzen wij u graag naar een onderstaande websites:

Volg onze berichten ook op LinkedIn

Naast de mededelingen en onze website, houden wij u ook op de hoogte via onze bedrijfspagina op LinkedIn. Volg het MfN-register om up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen. En wist u dat er op LinkedIn ook een MfN-groep actief is? Hier kunt u in contact komen met collega-mediators en onder andere de laatste informatie over het Mediationcongres volgen. Heeft u bijvoorbeeld al gelezen dat minister Dekker het Mediationcongres 2020 op 3 december opent?

 

 

 

 

 

 

 
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.