Intervisie

Een intervisie is een regelmatig terugkerend gestructureerd gesprek tussen mediators waarin vragen over het eigen functioneren als mediator centraal staan.

Kenmerken intervisie

Een intervisie heeft een duidelijk vooraf vastgesteld leerdoel en bestaat uit minimaal drie bijeenkomsten van twee uren binnen een tijdsbestek van twaalf maanden. Daarnaast bestaat een intervisiegroep uit minimaal vijf mediators, waarvan er zeker drie MfN-registermediator zijn. Eén van de mediators begeleidt de bijeenkomsten. Deze intervisiebegeleider is een ervaren mediator, een MfN-registermediator met een aantal jaren praktijkervaring die meerdere mediations per jaar verricht en kennis heeft van intervisie en/of intervisiemethodieken.

Intervisiemethodieken

Een intervisie vindt methodisch plaats. Wilt u weten wat voor soort intervisiemethoden er zijn? Wij hebben een aantal methodieken voor u omschreven. Ga hiervoor naar intervisierichtlijnen.

PE-punten

Intervisie valt onder categorie 1b.

In het PE-reglement voor de MfN-registermediators staan de categorieën vermeld waarin de MfN-registermediator PE punten kan behalen. Met name artikel 5.2 is relevant.

Ga voor meer informatie naar het PE-reglement voor de MfN-registermediator.

Intervisie aanvragen

Bent u contactpersoon/intervisiebegeleider dan kunt u de Intervisiebijeenkomsten via Intervisie-Online voor uw intervisiegroep opgeven.

Hier kunt u de Intervisiebijeenkomsten opgeven waaraan minimaal drie MfN-registermediators hebben deelgenomen.

Inloggen

Wilt u voor de eerste keer een aanvraag indienen voor Intervisie, dan dient u eerst een account aan te maken.

Omdat uw gegevens kenbaar te maken voor intervisie online, vragen wij u een e-mail te sturen naar  intervisie@mediatorsfederatienl.nl met daarin de volgende gegevens :

  • Naam Contactpersoon
  • E-mailadres

Zodra wij uw e-mail hebben ontvangen en uw gegevens hebben verwerkt, ontvangt u van ons een e-mail met de instructie over hoe u een account kunt aanmaken om in te loggen.

Tevens ontvangt u ook een intervisiecode om de PE-punten in te dienen voor uw intervisiegroep.

U kunt inloggen via de website https://intervisie.mfnregister.nl/ 

Heeft u al een login?

Dan kunt u een e-mail sturen naar intervisie@mediatorsfederatienl.nl dat u een nieuwe Intervisie wilt opgeven.

Wij maken voor u een Intervisiecode aan. Zodra deze is aangemaakt ontvangt u van ons per e-mail bericht welke code voor u is aangemaakt.

Zodra u bent ingelogd kunt u deze Intervisiecode vinden op uw scherm.

Via ‘Details’ van de beschikbaar gestelde intervisiecode kunt u de intervisie-gegevens invoeren.

Punten registratie

De contactpersoon kan per gehouden bijeenkomst de gegevens invoeren. Deze worden meteen zichtbaar in het puntenoverzicht van de deelnemers.

Nadat de laatste bijeenkomst Intervisie van het kalenderjaar is ingevoerd en is verstuurd wordt de aanvraag definitief en kan deze niet meer gewijzigd worden.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben dan staan wij u graag te woord via telefoonnummer 010 201 2344 of per e-mail: intervisie@mediatorsfederatienl.nl.

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.