Werken op toevoegingsbasis

Inschrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor de behandeling van mediations in het kader van de verwijzingsvoorziening (mediation naast rechtspraak) en werken op toevoegingsbasis, is alleen mogelijk als u een MfN-registermediator bent die de peer review met goed gevolg heeft afgelegd en in de afgelopen drie jaar ook tenminste negen mediatons op basis van een MfN-mediationovereenkomst* heeft verricht.

*Let op, bemiddelingen tellen niet mee voor de RvR en er geldt een beperking in het aantal (gelijkwaardige) co-mediations.

Accreditatie familiemediation vereist voor familiezaken

Voor het behandelen van familiezaken bij de RvR is een ‘accreditatie familiemediation’ in het MfN-register een vereiste. Een accreditatie familiemediation ontvangt u wanneer u een voor het MfN-register geaccrediteerde familieopleiding heeft gevolgd. Om de accreditatie familiemediation in het MfN-register te verwerken moeten wij eerst de deelnemerslijst met de handtekening van de cursisten ontvangen van het instituut of de vereniging waar u de opleiding heeft gevolgd. Wilt u weten welke familieopleidingen geaccrediteerd zijn voor het MfN-register, ga dan naar geaccrediteerde specialisatieopleidingen.

Hoe kan ik inschrijven bij de RvR?

Voor het inschrijven bij de RvR verwijzen wij u naar www.rvr.org.

RvR toetst zelf of u voldoet aan voorwaarden

De RvR toetst zelf of u aan de voorwaarden om in te schrijven voldoet. Desgewenst kan de RvR bij de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) nagaan of u daadwerkelijk negen mediationdossiers heeft opgevoerd en aangetoond. En of uw Peer Review is goedgekeurd en/of er een accreditatie familiemediation aan u is verleend.

Meer informatie

Voor vragen over toevoegingen verwijzen wij u naar www.rvr.org.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.