MfN-regelgeving per 1 februari 2017 gewijzigd

Op 1 februari 2017 zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de MfN-regelgeving. Eén wijziging heeft betrekking op het Mediationreglement (artikel 8). De andere wijziging heeft betrekking op de Gedragsregels voor de MfN-registermediator (artikel 9 met toelichting).

Wat is gewijzigd?

Voor de inhoud van de wijzigingen in artikel 8 van het Mediationreglement (beëindiging mediation) en artikel 9 van de Gedragsregels (wijzen op de mogelijkheid van een mediationtoevoeging) verwijzen wij u onder andere naar het bericht dat in 2016 per e-mail naar alle MfN-registermediators is gestuurd en de brief bij de factuur voor de registerbijdrage 2017, die u eind januari heeft ontvangen.

Waar vind ik de nieuwe MfN-regelgeving?

Het aangepaste Mediationreglement, de toelichting op het Mediationreglement en de Gedragsregels voor de MfN-registermediator vindt u condities waaronder een MfN-registermediator werkt (reglementen en modellen). Hier vindt u ook de Engelse versies van de documenten.
Vergeet niet deze documenten in uw praktijkvoering door te voeren!

Vragen en antwoorden wijziging MfN-regelgeving

Naar aanleiding van het eerdere berichten over de wijzigingen in de MfN-regelgeving, heeft het MfN-bureau van een aantal mediators vragen gekregen over de wijziging in de Gedragsregels (het wijzen op de mogelijkheid van een mediationtoevoeging). De antwoorden op deze vragen vindt u onder vragen en antwoorden wijziging MfN-regelgeving per 1 februari 2017. De antwoorden over toevoegingen zijn afgestemd met de Raad voor Rechtsbijstand (RvR).

Andere vragen?

Heeft u nog vragen over de onderhoudseisen, de kwaliteitssystemen/-projecten, het register en/of regelgeving voor de MfN-registermediator? Of heeft u andere vragen/opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar info@mediatorsfederatienl.nl.

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.