In 3 stappen MfN-registermediator

Stap 1:

De eerste stap is het volgen van een basisopleiding mediation via een MfN-erkend opleidingsinstituut. De instituten worden bij aanvang en om de vijf jaar tijdens een audit getoetst. Als cursist kunt u er dus vanuit gaan dat u bij een van deze erkende instituten op een professionele wijze wordt voorbereid op het uitoefenen van het mediation-beroep.

Stap 2:

Heeft u de basisopleiding mediation succesvol afgerond, dan kunt u opgaan voor uw theorie-examen en assessment bij het onafhankelijke examenbureau Intop. Meer informatie over de toetsen vindt u op mediationtoets.nl.

Stap 3:

Bent u geslaagd voor het theorie-examen en het assessment en heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), dan heeft u alles wat u nodig hebt om ingeschreven te worden in ons MfN-register! Hier ontvangt u vanzelf bericht over. Let op: het assessment is één jaar geldig. Dit betekent dat u zich na afronding van het assessment binnen één jaar inschrijft in ons MfN-register.

Let op: heeft u uw basisopleiding en/of examens vóór 1 januari 2020 afgerond, dan gelden de voorwaarden die voor 1 januari 2020 van toepassing waren. U heeft dan vanaf de datum van de afronding van uw basisopleiding twee jaar de tijd om examens te behalen en u in te schrijven in het MfN-register.

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.