Als MfN-registermediator betaalt u een jaarlijkse registerbijdrage voor uw beroepsregistratie in het MfN-register. De MfN-registerbijdrage 2025 is vastgesteld op € 280,00 exclusief btw. De factuur voor de registerbijdrage ontvangt de ingeschreven mediator in januari 2025 per e-mail via het betalingssysteem Payt.
Stichting MfN – een non profit stichting zonder winstoogmerk – is sinds 1993 autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. MfN is in 30 jaar verder ontwikkeld en qua kerntaken meegegroeid. Dit maakt dat MfN functioneert als kwaliteitsinstituut en vertegenwoordiger is namens mediation en de mediators in Nederland in de diverse (overleg)gremia binnen en buiten de overheid waarin zij participeert. Bij de uitvoering van deze taken hoort een professionele inrichting van de organisatie. Dit vraagt ook een professioneel MfN-bureau met competente medewerkers en deskundige functionarissen in de uitvoering van kwaliteit.
De prijsstijgingen in Nederland zijn de afgelopen jaren aanzienlijk en dit heeft uiteraard ook impact op de beroepsgroep en op ons als organisatie. MfN ontkomt daarom niet aan een verhoging van de registerbijdrage per 2025. Met uw jaarlijkse registerbijdrage wordt het bureau bekostigd, het kwaliteitssysteem ten uitvoer gebracht*, de kwaliteitsstandaard uitgedragen en de beroepsgroep vertegenwoordigd.
Kwaliteit
Het MfN-label (titel en logo) staat voor een transparante, professionele en hoogstaande kwaliteitsstandaard voor mediators waarop de samenleving kan bouwen en vertrouwen. Het kwaliteitsstelsel waarbinnen u als MfN-registermediator werkt, zorgt voor duidelijke en professionele kaders voor alle betrokkenen in een mediation. Mediation heeft inmiddels haar plek verworven binnen en buiten ons rechtsbestel. Het MfN-label is een begrip geworden waar overheidsorganen, consumenten en de zakelijke markt (exclusief) gebruik van maken. We waarschuwen de markt voor mediators zonder beroepsregistratie vanuit het oogpunt van consumentbescherming maar ook ter bescherming van zichzelf als professional.
Kerntaken MfN op een rij
- Het houden en beheren van het kwaliteitsregister voor mediators in NL: het MfN-register, en het verder (door)ontwikkelen van het huidige kwaliteitsstelsel van het MfN-register.
- Inbedding en bevordering van mediation in de samenleving, dat wil zeggen een zo breed mogelijk gebruik van mediation als conflictoplossing of -preventie.
- MfN vertegenwoordigt de algemene belangen van mediation in Nederland bij overheden en andere relevante stakeholders. MfN fungeert als keten- en strategisch partner in verschillende gremia, waarin zij kwalitatief goede mediation volgens het kwaliteitsstelsel van het MfN-register uitdraagt.
- Het faciliteren van informatieoverdracht, kennisuitwisseling, communicaties, ontmoeting.
- Het (doen/laten) uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoek en het instellen/houden van een leerstoel; en verder al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.
*Bij de uitvoering van het kwaliteitssysteem hebben we het over het klacht- en onafhankelijk tuchtrecht, de peer review, de permanente educatie, de erkenning & accreditatie en audits van opleidingen, het registerbeheer, et cetera.