Terwijl wij op dit moment nog hard werken aan het omzetten van onze huidige websites naar één nieuwe overzichtelijke website voor het MfN-register, geven wij u vast een inkijkje. Want behalve een nieuw design zijn er veel verbeteringen. Wat kunt u verwachten? En welke veranderingen zorgen voor een betere vindbaarheid voor u als mediator in het MfN-register?
Eén website voor iedereen
De huidige publiekswebsite mediationnederland.nl en de federatiewebsite worden geïntegreerd in de nieuwe website van het MfN-register. Eén overzichtelijke website met een duidelijke navigatie en menustructuur voor de verschillende doelgroepen: consumenten, mediators én opleiders.
De URL’s van de publiekswebsite en de federatiewebsite blijven uiteraard bestaan, maar verwijzen naar zogenaamde landingspagina’s voor de betreffende doelgroep. Bestaande content wordt op onderdelen herschreven, aangevuld en toegankelijker gemaakt.
Verbetering zoekfunctie ‘Vind een mediator’
Een belangrijke verbetering op de nieuwe website is een nieuwe zoekfunctie. Het wordt makkelijker om een erkende mediator te zoeken in ons register. Hiervoor hebben wij goed geluisterd naar de gebruikers van de zoekfunctie: de consument. Vinden zij wat ze zoeken?
De feedback die wij hebben gekregen is dat de huidige zoekfunctie niet als gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Er staan veel zoekvelden onder elkaar en er is verwarring over een aantal zoekopties, Daarnaast horen wij vaak dat er teveel zoekresultaten getoond worden.
Hoe verbeteren we de zoekfunctie?
Om de zoekfunctie gebruiksvriendelijker te maken, wordt deze op onderdelen aangepast/verbeterd:
- Verfijnen van zoekresultaten
De nieuwe zoekfunctie wordt opgebouwd in overzichtelijke stappen. Eerst zoeken op maar twee zoekcriteria, bijvoorbeeld op het soort conflict en op plaats of provincie. Daarna de mogelijkheid om zoekresultaten op basis van uitgebreidere zoekcriteria te verfijnen.
- Nieuw: eigen profieltekst
Naast het tonen van uw bestaande gegevens, heeft u de mogelijkheid uw profielpagina uit te breiden met eigen tekst en eventueel een foto. Hier kunt u zelf bepalen hoe u zich als mediator (beknopt) aan de consument wilt presenteren.
- Aanpassingen beroepsgroepen
Voor een gebruiker van de zoekfunctie kan het in een aantal gevallen handig zijn als een mediator ook een achtergrond heeft in een ander beroep. In de huidige zoekfunctie zien wij dat er overlapping is tussen deze beroepsgroepen en het soort conflict (aandachtsgebied). Dit schept verwarring voor de gebruiker en komt het zoekresultaat niet ten goede. Het aantal beroepsgroepen wordt daarom ingekort. Als mediator kunt u van de andere beroepsgroepen er nog maximaal 3 kiezen. Uiteraard kunt u meer informatie over uw achtergrond wel plaatsen in de nieuwe naar eigen wens in te vullen profieltekst.
- Aantal provincies
Om de vindbaarheid van u als mediator te vergroten, is het van belang dat gebruikers van de zoekfunctie geen lange lijst met zoekresultaten zien die niet overeenkomen met het opgegeven zoekgebied. In de nieuwe zoekfunctie stellen we daarom een maximum van 3 aan het aantal provincies dat u als mediator kunt opgeven. Natuurlijk snappen wij dat er mediators zijn die in heel Nederland werken. Dit kunt u dan uiteraard zelf aangeven in de nieuwe naar eigen wens in te vullen profieltekst.
Lancering nieuwe website
Ons streven is de website nog voor de zomer te lanceren. Dat is meteen het moment dat we via verschillende communicatiekanalen aandacht geven aan de bekendheid van mediation en de zichtbaarheid van het MfN-register en u als MfN-registermediator. Ook in de maanden daarna staat de positionering van ons register hoog op de agenda. Wij houden u hierover op de hoogte via onze mededelingen, onze bedrijfspagina op LinkedIn, Twitter en onze website.
Vragen
Heeft u vragen of opmerkingen over de aanpassingen in de zoekfunctie zoekfunctie, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsfederatienederlend.nl