De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt om mfnregister.nl in een nieuw jasje te steken. Vandaag presenteren wij met trots de nieuwe website van het MfN-register. Er zijn veel verbeteringen ten opzichte van de oude website. Wat is er veranderd?
Eén overzichtelijke website voor iedereen
De oude publiekswebsite (mediationnederland.nl) en de website van de federatie (mediatorsfederatienederland.nl) zijn geïntegreerd in de nieuwe website van het MfN-register. Vanaf nu is er één overzichtelijke website met een duidelijke navigatie en menustructuur voor de verschillende doelgroepen: consumenten, mediators én opleiders.
De URL’s van de publiekswebsite en de federatie-website blijven bestaan, maar verwijzen naar zogenaamde landingspagina’s voor de betreffende doelgroep. Bestaande inhoud is onderdelen herschreven, aangevuld en toegankelijker gemaakt.
Verbeterde zoekfunctie
De zoekfunctie ‘vind een mediator’ is gebruiksvriendelijker geworden. Om het makkelijker te maken een erkende mediator te zoeken in ons register, hebben we goed geluisterd naar de gebruikers van de zoekfunctie: de consumenten. Vonden zij wat ze zochten?
De feedback die wij van hen hebben gekregen is dat de oude zoekfunctie niet als gebruiksvriendelijk werd ervaren. Er stonden teveel zoekvelden onder elkaar en er was verwarring over een aantal zoekopties. Daarnaast kregen wij vaak terug dat er teveel zoekresultaten getoond werden.
De zoekfunctie is daarom op onderdelen aanpast/verbeterd:
- Verfijnen van zoekresultaten
De nieuwe zoekfunctie is opgebouwd in overzichtelijke stappen. Eerst zoeken op maar twee zoekcriteria: het soort conflict en op plaats/ provincie of land. Daarna is het mogelijk om de zoekresultaten op basis van uitgebreidere zoekcriteria te filteren.
- Nieuw: eigen profieltekst
Naast het tonen van uw bestaande gegevens, heeft u de mogelijkheid uw profielpagina uit te breiden met een eigen tekst en eventueel een foto. Hier kunt u zelf bepalen hoe u zich als mediator (beknopt) aan de consument wilt presenteren.
- Aanpassingen beroepsgroepen
Voor een gebruiker van de zoekfunctie kan het in een aantal gevallen handig zijn als een mediator ook een achtergrond heeft in een ander beroep. Maar in de oude zoekfunctie was er overlapping tussen deze andere beroepsgroepen en het soort conflict (aandachtsgebied). Dit was verwarrend voor gebruikers en kwam het zoekresultaat niet ten goede. Het aantal beroepsgroepen is daarom beperkt. Naast uw beroep als mediator kunt u nu nog maximaal drie andere beroepsgroepen opgeven.
- Aantal provincies
Om de vindbaarheid van u als mediator te vergroten, is het van belang dat gebruikers van de zoekfunctie geen lange lijst met zoekresultaten zien die niet overeenkomen met het opgegeven zoekgebied. In de nieuwe zoekfunctie stellen we daarom een maximum van drie provincies die u als mediator kunt opgeven. Bij het live gaan van de nieuwe website heeft u alvast één provincie meegekregen. Dat is de provincie waarin u als mediator bent gevestigd. Via het besloten gedeelte van de website kunt u zelf nog twee extra provincies toevoegen waarin u als mediator gevonden wilt worden. Natuurlijk snappen wij dat er ook mediators zijn die in heel Nederland werken. Dit kunt u dan vermelden in de nieuwe, naar eigen wens in te vullen profieltekst.
Registergegevens bekijken of wijzigen
Uw registergegevens bekijken en aanvullen of wijzigen, kan op de manier die u gewend bent. Hiervoor logt u op de website in met uw mediatorcode en uw bestaande wachtwoord. Deze gegevens zijn niet gewijzigd.
Op het besloten gedeelte kunt u ook uw PE-activiteiten en uw mediations invoeren. En u vindt hier relevante informatie voor uw praktijkvoering.
Vragen
Heeft u vragen over de nieuwe website, stuur dan een e-mail naar info@mediatorsfederatienl.nl of bel naar 010 2012344.