Aankondiging peer review 2.0

Een peer review maakt onderdeel uit van de verplichte onderhoudseisen die gelden voor de MfN-registermediator. Het doel van de peer review is kwaliteitsborging en kwaliteitsverbetering van zowel de bij de MfN aangesloten mediators als hun praktijkvoering. Circa 2.500 MfN-registermediators hebben inmiddels deelgenomen.

Het kwaliteitsinstrument peer review is recent geëvalueerd. In de conclusie van het onderzoeksrapport staat vermeld dat de peer review een toekomst verdient. ‘Voor mediators die nieuw in het register staan geregistreerd kan aansluiting worden gezocht bij de huidige vorm van de peer review. Echter, voor hen die al een keer zijn gereviewd kan worden gedacht aan een peer review 2.0.’

De afgelopen periode heeft een speciaal daarvoor opgerichte werkgroep zich gebogen over de ontwikkeling van de procedure en de inhoud van peer review 2.0. De ontwikkeling van dit kwaliteitsinstrument gaat nu de laatste fase in.

Oproep peer review 2.0

Het streven is de MfN-registermediators, die destijds als eersten aan een peer review hebben deelgenomen, op te roepen voor een tweede peer review in voorjaar/zomer 2018. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de voortgang en vragen u de ‘Mededelingen voor de MfN-registermediator’ en onze website in de gaten te houden.

 

 

 

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.