Permanente educatieverplichting

Als onderdeel van het systeem van kwaliteitsborging bent u als MfN-registermediator gehouden aan het PE-reglement voor de MfN-registermediator. Daarin staat dat u driejaarlijks minimaal 48 punten voor permanente educatie (PE) behaalt.

Hoe werkt het PE-systeem?

De Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) voert ieder jaar een controle uit over de drie voorafgaande kalenderjaren. PE-punten kunnen alleen behaald worden voor erkende activiteiten voor de MfN-registermediator. Voor het uitvoeren van mediations worden géén PE-punten toegekend. Voor PE-aanbod dat niet is erkend voor de MfN-registermediators, kan een mediator op individuele basis een aanvraag indienen voor het toekennen van PE-punten. PE-punten kunnen in verschillende categorieën behaald worden:

Categorie Activiteit Maximaal aantal punten
1a Vakkennis en vaardigheden Onbeperkt
1b Co-mediation, intervisie, supervisie 34 PE-punten over een periode van drie jaar
2 Verwante kennis en vaardigheden 16 PE-punten over een periode van drie jaar
3 Bijdrage vak-ontwikkeling 16 PE-punten over een periode van drie jaar
4 Publiceren 16 PE-punten over een periode van drie jaar

Intervisie verplicht

Intervisie is verplicht! Van de 48 PE-punten per drie jaar moet u zes punten per jaar behalen door intervisie. Klik hier voor meer informatie over intervisie.

Invoeren PE-punten

Heeft u een erkende PE-opleiding (zie PE-opleidingsagenda) gevolgd, dan kunt u uw PE-punten zelf online invoeren. Hiervoor gaat u naar ‘PE-punten opgeven’ op het besloten gedeelte van de website.

PE-registratie SOS-opleiding vFAS

Bent u lid van de vFAS en heeft u een SOS-opleiding via de vFAS gedaan, dan krijgen wij automatisch een melding van het secreteriaat van de vFAS of u wel of niet voldoet aan de PE-verplichting (de verplichting van een SOS-opleiding bij de vFAS is gelijk aan de PE-verplichting voor het MfN-register). U hoeft deze punten dus niet apart op te geven voor het MfN-register, wij krijgen de punten automatisch door. De punten zijn alleen niet automatisch zichtbaar in uw online PE-puntenoverzicht voor het MfN-register. Let dus op: Wilt u uw PE-punten voor deze SOS-opleiding wél in uw online PE-puntenoverzicht van het MfN-register terugzien, dan moet u de punten zelf nog online invoeren. Dat kan op besloten gedeelte van deze website onder ‘invoeren PE-punten’ en via de PE-formulieren.

Registratie BOS-opleiding vFAS

Bent u lid van de vFAS en heeft u een BOS-opleiding via de vFAS afgerond, dan dient u zelf uw punten te registreren voor het MfN-register net als alle MfN-registermediators. Hiervoor gaat u naar ‘invoeren PE-punten’ op het besloten gedeelte van deze website.

Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.